søndag 31. oktober 2010

Finset; oppsummering uke 43.

Store planer om et skikkelig gråsisikstunt denne uken. Men neida, som vanlig, alt går ikke helt etter planen. Opptatt hele lørdagen og litt for mye vind søndag gjorde til at helgen ikke bidro med de helt store merketall. Men litt fangst ble det tid til i løpet av uken. Spesielt torsdag var det mye gråsisik i luften. Selvsagt fløy "som vanlig" hovedtyngden over nettet. Tross mye høytflyvning ble 53 stk. merket på en kort økt morgen og en kort økt etterm. Stor bevegelse også på blåmeisen torsdag. Blåmeisen er ikke den som er lettest å få ut av nettene og 25 stk. i et 9 metersnett rett før mørket kom snikende er ikke just en drømmesituasjon!
Ukens høydepunkt - som nevnt i tidligere innlegg - spurveugle.


Gråsisik hann

Kråkefella hadde lite aktivitet denne uken. Mildt vær og barmark gjør sitt til at kråkene har lett tilgang på føde andre steder. Totalt ble det bare merket 17 stk. kråker i oktober og 5 stk. tidligere merket ble kontrollert. Antall gj.snitt merket i oktober er 37 stk. (n=12 år).
Spurvehauken var tilbake på søndag og jaget rundt fella. Gjorde tapre forsøk på kråker. Hvem som jaget hvem når det gjelder spurvehauk kontra kråke kan en egentlig lure på. Ihvertfall, det gikk ikke lenge før den gav opp, eller rettere sagt, ble jaget vekk av kråker.

Merket uke 43: Blåmeis 54, brunsisik 4, grønnfink 22, gråsisik 105, kjøttmeis 18, kråke 5, skjære 1, spurveugle 1.
Totalt = 210 stk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar