mandag 25. oktober 2010

Finset; oppsummering uke 42.

Lite merkeaktivitet sist uke. Korte, mørke dager så tiden har ikke strekt helt til alt en kunne ønske seg. Eneste har vært litt merking på foringsplassen. Ikke de helt store mengder med fugl som oppholder seg der. Til det har tiden med foring vært for kort.

Grønnfink hann

Har ventet på trosteflokkene, men de kom ikke denne høsten. Eneste det fortsatt er bra med er gråsisik. De opptrer til tider i store flokker. Av den grunn og med håp om litt mer fangst på disse, har jeg latt det være igjen ett 18 m. heisnett. De øvrige mistnettene er rigget ned for sesongen og lagt i vinteropplag.

Ikke det helt store i kråkefellen heller. En og annen kråke og skjære hopper ned når maten i fella frister for mye. Spurvehauk var på besøk ved fella torsdag. Innimellom går de ned for å slå skjærer som er i fella.(Kråker blir for store for spurvehauken) Denne ble mobbet vekk av kråker og skjærer før den kom så langt.

Merket uke 42: Blåmeis 16, Bokfink 1, Grønnfink 20, Gråsisik 15, Kjøttmeis 14, Kråke 6, Nøtteskrike 1, Pilfink 2, Skjære 8, Svarttrost 1.
Totalt = 84 stk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar