mandag 22. august 2011

Hemsedal uke 33.

Til tross for iherdige forsøk både på farmen og i fjellet, ble ikke uke 33 en uke som vil gå over i historiebøkene med høye merketall. Man kan trykt hevde at det manglet mye på at nett måtte blendes på grunn av uhåndterlige mengder.
Totalt ble det merket 208 stk. sist uke.
Junior i gruppen var også med disse dager for å høste erfaring og antall til en fremtidig oppgradering fra B til A-lisens. Det ble vel ikke helt etter forhåpningene, men nye muligheter kommer.

Ingen spesielle arter ble fanget, men det er bestandig litt stas når det går inn arter med krumt nebb. Denne gangen var det en ung spurvehauk, 1K hann, som svimet seg inn i nettet.

Ungfugler av spurvehauk er som oftest relativt greie å skille fra de adulte fuglene, også i felten om ikke avstand er for stor.
I motsetning til de voksne, har ungfuglene ofte grov, uregelmessig og oppbrutt tverrvatring. Spesielt over brystet hvor mønstret nærmest kan virke kaotisk og uryddig.Oversiden mørkebrun med tydelig rusttone.

1 kommentar:

  1. Hello !

    could you please add my blog to your list of links? I am ringing birds in the Netherlands and will start ringing at the Dutch waddenislands for autumn migration within 2 weeks from now. We are catching a lot of birds coming from Norway and Sweden so it might be interesting for readers of your site in Norway. The adress is : www.ringersdagboek-henri.blogspot.com

    SvarSlett