mandag 15. august 2011

Hemsedal uke 32.

Fangst både i dalen og på fjellet sist uke. Ikke all verden til fangst noen av stedene. Totalt ble det merket beskjedne 179 fugler.
Fortsatt høy andel av voksne fugler, de fleste under myting. Eksempelvis den 13. aug, da var over 40% voksne fugler (17 stk. av totalt 40 fanget) og omtrent alle var under myting. Kan en høy andel voksne tyde på en dårlig ungeproduksjon eller har ungfuglene reist?

Sivspurven var bl.a. under full myting.
Sivspurv ad. hann under myting.


Ungfugler av blåstrupe fanget litt ut i august er som oftest mulig å kjønnsbestemme i motsettning til fugler fanget i juli. I dens første drakte er det ikke mulig.
Juv. blåstrupe fanget i siste halvdel av juli

Juv. blåstrupe fanget 13.aug. kjønnsbestemt til hann.

En annen artig episode fra fangsten 13. aug. stod tårnfalken for. Utpå ettermiddagen ble den etterhvert veldig interessert i nettene. Elegant og tilsynelatende med full kontroll fløy den mellom nett og nettstenger. Til slutt slo den seg ned midt i nettoppsettet. Var sikker på at den slo seg ned på toppen av ei nettstang. Neida, når jeg tok en rask kikk i teleskopet viste det seg at den hadde slått seg ned i nettet.
Ikke på øverste tråd, men på hempen inntill nettstangen. Ikke var det øverst heller, men på tråd nr. 2 sett ovenfra. (De som driver med mistnett vet at det ikke er mange cm. å sitte på.) Der satt den eplekjekk å så seg rundt. Makan til hovmod.
Men hovmod står for fall. Til tross for sitt sylskarpe blikk, ble den uoppmerksom og fløy i et nett senere på ettermiddagen.
Siste stikk til ringmerkeren!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar