mandag 15. november 2010

Finset; oppsummering uke 45.

Uke med så godt som ingen merkeaktivitet. Kun to veldig korte økter. Det ble rett og slett for kaldt, opptil 14-15 blå. Fikk i hvert fall fastslått at blåmeisen holder stand fortsatt og "styrer" foringsplassen fullstendig. Tydelig at det er ungfuglene som er på farten. Omtrent bare 1K fugler som blir fanget.

Blåmeis, 1K


Blåmeis 2K+

En sak jeg funderer litt på. Hvor er det blitt av granmeisen i høst? Etter jeg startet foringen har jeg hverken vært sett, hørt eller fanget en eneste granmeis. Normalt er ikke granmeisen den som dominerende foringsplassen, men en og annen slenger jo innom. Om ikke så mange nye umerka individer, oppholder det seg bestandig på foringsplassen fugler som er merket tidligere. Granmeisen er normalt meget stedbunden. Merkelig greier!
Siste heisnett ble rigget ned denne uke. Så nå er merkesesongen med mistnett i det store og hele over for denne sesongen - med unntak av litt fangst på foringsplassen når værforhold og temperatur tillater det.

Kråkefella er på det jevne. Ingen spesielt stor aktivitet der heller. Nå flere kontroller enn nymerkinger. ( Merket 10 stk. og kontr. 12 stk. sist uke) Tydelig at tilgangen på føde ikke er så lett etter at kulde og snø har tatt grep.

Merket uke 45: Blåmeis 34, dompap 3, grønnfink 2, kråke 10.
Totalt = 49 stk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar