mandag 6. august 2012

Høststart

Siden måkemerkinga i midten av juli har det vært ganske rolig, men nå som høsten nærmer seg blir det også stadig mer bevegelse i lufta. Høstsesongen på merkefronten her i høyerliggende strøk starter erfaringsmessig i slutten av juli. Søndag 29. juli ble første dag, og undertegnede og senior har hatt nettene oppe sporadisk nesten hver dag den siste uka. Fra tidligere år har vi opplevd at flertallet av bl.a. løvsangere setter seg i bevegelse i denne perioden. I løpet av få dager er hovedmengen "ute av dalen". Gjennom hele uka har det vært jevnt tilsig av løvsangere, noe som har resultert i, som ventet, løvsanger som dominernde art i nettene. Vi har også hatt svært få egenkontroller av fugler som har blitt merket de siste dagene, noe som tyder på at fuglene er i bevegelse.



Den siste uka har ikke bare bydd på løvsangere. En og annen godbit har også slengt innom. Spetter er noe vi ikke er bortskjemt med her oppe. Vi hører jevnt og trutt noen skrik fra skogen, men det er sjeldent de finner veien til nettmaskene. En dag forrige uke ble det derimot andre boller. Først hang det en flaggspett 1K i nettene, og en snau time seinere hang det en grønnspett 1K hunn. To spetter på samme dag er ikke verst!
Likevel ble ikke spettene ukas store høydepunk. Midt på dagen lørdag hang det en 1K rosenfink i nettet. Sjelden gjest i Hemsedal.




Merketallene fra 29/7-5/8:

Blåmeis 7
Bokfink 4
Brunsisik 1
Buskskvett 6
Dompap 7
Flaggspett 1
Gjerdesmett 1
Granmeis 1
Grønnfink 1
Grønnsisik 197
Gråsisik 90
Gråtrost 13
Grønnspett 1
Gulsanger 5
Hagesanger 4
Kjøttmeis 8
Løvsanger 479
Munk 3
Møller 2
Måltrost 6
Rosenfink 1
Rødstjert 3
Rødstrupe 5
Rødvingetrost 1
Spettmeis 1
Svarthvit fluesnapper 6
Svartmeis 1
Svarttrost 3
Taksvale 1
Trepiplerke 3

Totalt merket: 849.
I tillegg har vi hatt tre kontroller av femmede fugler. To norske og én svensk, alle tre grønnsisik.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar