mandag 5. september 2011

Hemsedal uke 35.

Jernspurven fikk æren av å være "ukens fugl". Art som responderer brukbart på egen lyd. Ikke de helt store mengdene så langt. I flg. tidligere år er trekktoppen hos meg om noen dager.
Av totalt 226 merkinger sist uke, var det 50 jernspurver som fikk ring om foten.

Høsten første gransangere dukket også opp denne uken (2 stk). Rødstrupen derimot, syntes å holde seg helt i ro så langt. Ingen bevegelse å spore på den arten.
Tre rødstjert ble også merket sist uke. Art som en ikke merker så veldig mye av. Flott fugl med fine farger også utenfor hekketiden.

Planen var å merke i fjellet i helgen. Det ble med planen. Regn, regn, regn sørget for det. Lettet litt midt på dagen søndag. To 9-meters nett rakk å henge en hel time før regnet bøttet ned igjen. Ikke mye fugl ut av det, men det var lenge nok til at det bl.a. gikk inn en voksen blåstrupe hann som ikke hadde forlatt fjellet så langt. 8 stk. løvsanger ble også fanget på denne timen. To av dem var under full myting og vil trolig ikke være klare til å forlate fjellet før siste halvdel av september.

Når det gjelder blåstrupen, hadde jeg et innlegg tidligere i sommer om fjellets majestet . For de som leste det innlegget, og lurer på hvem som trakk det lengste strået, og etablerte seg med kone og barn på stølsvollen? Ingen av dem. Utpå ettersommeren ble det observert en umerket hann som holdt til sammen med tiggende unger. Forsøkte å fange den. Men neida, den var lurere enn meg og styrte unna nettet hver gang.

Rødstjert. Staselig ungkar.

Voksen hann. Trolig årets siste bekjentskap med blåstrupe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar