tirsdag 21. juni 2011

Sv.hv. fluesnapper.

Da var tiden inne for merking av sv.hv.fluesnapper, unger og voksne. Den kjølig og til tider fuktige værtypen de siste ukene har satt sitt preg på hekkeframgangen til svarthviten i kassefeltet. To reier ble bygd ferdig, men aldri lagt egg. To andre ble forlatt under eggleggingsperioden. Fellesneveren for alle kull syntes så langt å være en lenger eggleggings- og rugeperiode enn boka sier.

I går (20 juni) var tiden endelig inne for merking av de første ungene. Første etappe med fangst av voksne fugler likeså.

8 kasser som fikk prioritet i går hvor målet var å sjekke alle hunner og hanner. Det ble en meget vellykket økt. Alle hunner og hanner ble kontrollert.
Kun ei hoe ble kontrollert med ring (fra 2009). De andre var umerket. Hos hannene var det vesentlig høyere andel med ring. Hele 5 av 8 individer var merket tidligere år.

Eldstemann var godt kjent i området fra tidligere. Femte året på rad han har etablert seg innenfor en radius på ca. 300 meter. Kassen han okkuperte i år var den tredje kassen han har tatt i bruk i løpet av disse fem siste sesongene. To ganger tidligere har han tatt i bruk samme kasse to år på rad.
Aldersbestemt til 3K+ i 2007. Den har altså levd lengre enn de aller fleste av sine artsfrender og er minst i sitt 6. kalenderår. En meget respektabel alder for en fluesnapper. En livsglad kar!

Minst i sitt 6. leveår

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar