mandag 6. juni 2011

Pullus.

Endelig tid for å merke reierunger også i høyereliggende strøk. Første ut i år ble svarttrosten 28.mai. Lite kull på på 3 unger jeg tilfeldig kom over.

Førstemann i år, svarttrost.

Sist uke ble også kjøttmeis og svartmeis de heldig utvalgte som fikk ring om foten, men sliter de som var først ute med å klare og fø opp unger i den værtypen det har vært nå? Et kjøttmeiskull på 8 unger ble gradvis redusert til kun 3 merkestore unger. I et annet kull (9 unger) døde alle ungene i løpet av 1-2 dager. Skal ikke påstå at mattilgangen tilskrives alt ansvar, men virker som det har vært lite fart i insektproduksjonen.

Rundene i kassefeltet har vært mer en opptur de siste gangene. Referanseområdet inneholder 66 kasser, alle av kjøttmeistype.
I mitt forrige innlegg kunne det anes en viss bekymring over få kull av sv.hv.fluesnapper. Det har blitt bygd nye reier jevnt og trutt siden da, og nå ligger det an til 38-40 hekkinger av fluesnapper. Slett ikke verst.
Fortsatt er det noen reir som står ferdig uten at eggleggingen har startet. Væromslaget og varmen kom i helgen, så nå burde de starte.
Første hunn av fluesnapper ble også kontrollert i helgen. Gledelig var det en jeg har vært i nærkontakt med tidligere. Merket som pullus i 2008 og har ikke tidligere hekket i referanseområdet. Det som var litt ekstra artig med denne, var at søsteren fra samme kull hekket i kasseområdet i 2010. To fra samme kull som hekkende noen år etter merking er ikke det vanligste jeg har hatt i kassefeltet.

Flere meisekull står nå for tur, men først må regneværet gi seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar