søndag 23. oktober 2011

Uvanlig gjest i Hemsedal.

Ringmerking på lavgir eller snarere krabbegir de siste 14 dagene. Kun sporadisk fangst av frøspisere på foringsplassen. Langt fra invasjonlignede tilstander der.
Totalt har det blitt merket 45 fugler. Kjøttmeis og blåmeis dominerer med hhv. 28 og 15 nymerkinger. Lite tilsig av nye fugler og høy andel kontroller av egne merkede fugler. De fleste kontroller merket tidligere i sommer eller høst, men også overraskende mange merket i oktober 2010 eller tidligere år. Spesielt gjelder dette blåmeis. Eldste merket oktober 2008 som 1K.
Blåmeisen hekker egentlig fåtallig i Hemsedal. Kan lure på hvorfor de dukker opp på samme foringsplass i oktober år etter år?
Grønnfinken slenger innom i meget beskjedne antall. Flokker med grønnfink som "tømmer" plassen for solsikkefrø på kort tid, lar vente på seg. Om grønnfinken er fåtallig, mangler dompap helt så langt i høst. Unge spurvehauker lurer som vanlig rundt foringsplassen. Denne gangen var det en ung hann som prøvde seg. Riktignok det ble helbom. Nettet stod i vegen for karen denne gang.

Hadde egentlig ikke ment å prøve meg på perleugle mer i høst etter de dårlige forsøkene som bare gang på gang bekreftet at det er tomt for den arten hos meg i høst. Optimisten tok overhånd her en kveld, men forsøket gav samme resultat som tidligere i høst. Noe annet var vel ikke å vente. Derimot hang det ei annen ugle der. Noe større en perleugle og definitivt ikke den vanligste arten i Hemsedal. Ei kattugle! Bare flaks at den i det hele tatt hang i nettet. Den hadde ikke falt ned i noe lomme, men bare kloret seg bare fast med begge beina i nettet.
Og selvsagt måtte det da forsøkes med fangst etter kattugle neste kveld, uten resultat.
Moro var det lell!
En og annen kråke og skjære dumper ned i kråkefella. 16 kråker og 8 skjærer merket så langt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar