torsdag 21. april 2011

Pelskledd riksvei.

Per sitt innlegg om funn av flere perleuglehekkinger - med tildels store kull - var gledelig med tanke på at det endelig i Hallingdal kanskje kan ligne på noe som kan defineres som smågnagerår. Sist gang var helt tilbake til 1993-94.

En snartur over til Vestlandet i dag skjærtorsdag styrket håpet. En lemen som forsøkte å krysse Rv. 52 over Hemsedalsfjellet var et gledelig gjensyn med en liten "hissig" skapning. Denne gangen tok den til fornuft og skjønte at et "monster på fire hjul" ville bli rått parti. Snudde fint på den hvite stripen og pilet tilbake der den kom fra. Fornuftig kar med trafikkfortåelse.
Det kan man ikke si om dens kamerater som møtte meg rundt neste sving. Der lå trafikkoffrene tett i tett og stedvis kledde asfalten med pels. Dette på en strekning rundt 6-7 km. på det høyeste av Hemsedalsfjellet.
Eneste "skår i gleden" var at de fleste var på "feil" side av fylkesgrensen, i Sogn og Fjordane. Vi får håpe at de også vandrer litt lenger nedover i dalen, til Hemsedal/Hallingdal.
Jeg gleder meg allerede til bl.a. myrhauk og jordugler - håper jeg.
(Selvsagt skulle jeg hatt en bilde til dette innlegget. Men når en er verdensmester i ikke å ha med fotoutstyr, og i tillegg ikke kommer på at det i dag er meget bra kamera på nyere mobiler, må det dessverre bli uten. Noen lærer tydeligvis aldri!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar