søndag 19. desember 2010

Finset uke 50.

To korte økter med fangst på foringsplassen lørdag og søndag. Betydelig mindre fugler nå etter den kollektive "utvandringen" sist uke. Dette til tross, blåmeisen er fortsatt suverent dominerende i antall. Og det ser ut som det hele tiden kommer inn nye individer. Kjøttmeisen er derimot merkelig nok så å si helt fraværende.
Som oversikten under viser, ble det merket mest gråsisik forrige uke. Det skyldes en liten flokk som holdt på og rundt foringsplassen. De hang fort i nettet når de plutselig fikk servert sine egne strofer. Lyd er noen ganger meget effektivt.


Grønnfink hann


Grønnfink hann

Grønnfink hunnGrønnfink hunn

Kråkefella er et stort gjesp om dagen. Kun to kontroller av egne fugler. Hønsehauk i nærområdet er trolig ikke årsaken nå. Muligens har den langvarige kulden blitt for tøff. Det er ikke bare hos meg det er "tomt", men det er nesten ikke kråker å se i andre deler av bygda heller.
De to nevnt kontrollene er begge kråker som ble merket i 2008. Begge var også innom fella i desember 2009. Det samme i april 2010. (tilbake fra vinteroppholdsted?) Og som sagt, nå sist uke. Var de innom for å sjekke mattilgangen før de også stakk ut av bygda? Man kan jo undres.

Merket uke 50: Blåmeis 32 stk, dompap 10 stk, grønnfink 8 stk, gråsisik 41 stk.
Totalt = 91 stk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar