søndag 12. desember 2010

Finset uke 49.

Ikke mye aktivitet på ringmerkingsfronten denne uken heller. Temperaturen steg litt helt i slutten av uke. Såvidt over 0 på lørdag. Store kontraster fra de siste ukene.
Øynet håpet om en liten økt med merking på foringsplassen. Håpet blåste bokstavelig talt bort. Sterk vind hele lørdag gjorde at det bare var å glemme tanken om merking. Søndag var det derimot bedre. Litt for kaldt på morgenen, men temperaturen steg litt ut over dagen så en liten økt med fangst lot endelig gjennomføre etter "tørke" siden slutte av november.
En gråspett fløy inn i nettet i dag. Ikke arten en merker mest av. Et artig innslag innimellom de vanlig foringsplassartene. Gråspetten er en grei art å plukke ut, men at det går stille for seg kan man ikke påstå. Maken til skriking skal en lette lenge etter. Starter når en nærmer seg nettet og holder koken helt til den blir puttet ned i fugleposen. Uttrykket "skrike som en stukken gris" hadde passet bra.

Midt i uken skjedde det en endring i artsammensettning på foringsplassen. Plutselig minket det ikke på solsikkefrø, i motsetning til de siste uker hvor det har blitt tomt omtrent like fort som en fyller på. Mengden av grønnfink og dompap hadde av en eller annen grunn avtatt kraftig. Mye av blåmeisen forsvant også. Ikke kan jeg forklare denne bråe avreisen.

Lite å skrive hjem om fra kråkefella. Kun én nymerking og én kontroll denne uken. Har ikke sett noen hønsehauk de siste dagene heller, så jeg vet ikke om det er årsaken til den uvanlig lave aktiviteten. Kan virke som om de er litt skeptiske. Slår seg ned i buskene et stykke unna, og tør liksom ikke å nærme seg.

Merket uke 49:
Blåmeis 11, dompap 18, granmeis 1, grønnfink 1, gråsisik 3, gråspett 1, kjøttmeis 2, kråke 1
Totalt = 38 stk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar