tirsdag 29. desember 2015

Innholdsrik gulpebolle

Her om dagen var det en ny hauk som hadde funnet veien til kråkefella vår. Det som var litt spesielt med denne hauken, var at den hadde lagt igjen noe som viste seg å være en liten gave, sett fra en ringmerkers perspektiv. Hauken hadde nemlig lagt igjen en gulpebolle, noe vi svært sjeldent finner.
Gulpebolle med skjulte skatter?
Det som derimot var litt spennende med denne gulpebolla, var at det var noe glinsende som stakk ut av den. Det så mistenkelig ut som en metallring, og etter å ha sett både metall- og plastikkringer komme i retur fra storjo-unger på Bjørnøya, tok jeg med meg bolla for å se om det kunne være noe spennende.


Og spennende kan man i og for seg si at det var. Da gulpebolla ble delt opp, datt det en stålring ned på papiret! Det viste seg å være ei kråke vi merka i kråkefella som 3k+ i 2008, som vi ikke har sett snurten til etter merking. Da vi antar den er tatt i senere tid, har den altså klart å bli minst 10 år før livet fikk en brutal slutt. Vi får vel si det er en anstendig alder, og for oss var det en ny måte å få gjenfunn på!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar