tirsdag 3. november 2015

Kråkefella versjon 2.0

I ny og ne skrives det om kråkefangst her på bloggen. Kråkene har jo nærmest vært en hjertesak for oss i Hemsedal med fangst i kråkefella siden 80-tallet, dog med enkelte pauseår. Riktignok har det vært få oppgraderinger, og fangsten har vært gjennomført på samme måte fra år til år. Men, i likhet med Windows som oppgraderte direkte fra 8.1 til 10, har vi gått fra versjon 1.0 til 2.0 på kråkefella.
Kråkefella, slik den alltid har sett ut.
Nå er det riktignok ikke fella i seg sjølv som har fått seg et løft, men merkeaktiviteten. Nytt av året er nemlig at vi har blitt med Jæren RG på en fargemerkingsprosjekt, og kråkene utstyres nå med hvite plastikkringer. Ringene har svart inskripsjon der alle starter på bokstaven A, etterfulgt av tre tall. Det blir spennende å se om dette bærer frukter, og om vi kontrollraten øker som følge av dette. Også er det ikke å fornekte, men det er jo artigere å få kontroller som ikke bærer statusen:"skutt/drept...".

En av de første kråkene med fargering i Hemsedal

I tillegg ble det forsøkt litt nettfangst i helga, den siste før de fleste nettene ble pakket sammen for
vinteren. En og annen gråsisik og kjøttmeis gikk i nettet, men høydepunktet var utvilsomt ei spurveugle! Det er ikke ofte disse fanges hjemme hos oss på fjellet, men gleden blir jo av den grunn desto større når vi først fanger en!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar