mandag 29. september 2014

Hallinger i vest

Kalenderen bikker snart over til oktober, og på denne tiden av året dukker det opp sjeldenheter både her og der i kongeriket. Riktignok troner ikke Hallingdal på toppen over antall sjeldenheter, sjølv om det så klart blir sett en og annen der med ujevne mellomrom. Om man derimot utvider horisontene litt, kan det være håp!

Helga 19-21. september tilbrakte Bent og Per i Vestlandets hovedstad, i håp om få oppleve noe annet enn hva Hallingdal kunne by på. Fredagen gikk med på måkefangst og avlesninger av fargeringer. Ungmåkene er som regel nokså sultne på denne tida, men denne dagen mistenkes det at de hadde fått rikelig med mat tidligere på dagen. Stemninga var nemlig ikke mer enn lunken da brødbitene ble kasta ut. Det gjorde måkefangsten krevende, men til slutt fikk i alle fall åtte fiskemåker ringer rundt beina. Sjølv om fangsten gikk litt trått, får vi håpe noen av de avleste ringene etter hvert gir noen artige kontroller!
Lørdagen var det Herdla som stod for tur. Til tross for noe dårlig vær, ble det en runde i naturreservatet. De helt store overraskelsene uteble, men blant annet ble det sett noen tundrasniper næringssøkende på jordene. Dette var nytt kryss for alle tre, så dagen ble ikke så verst til tross for regnet!
Lappspove, ei heller dagligdags for hallinger!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar